Mijn naam is Geneviève Lumeij en ben geboren in 1989. Ik ben afgestudeerd aan de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk en aan de Kunstacademie in Maastricht.

Tekenen heeft altijd een belangrijk onderdeel gevormd in mijn leven en ben zeer blij dat ik van mijn hobby mijn beroep heb mogen maken. Ik geef les in pasteltekenen aan een 50tal cursisten in mijn atelier in Heerlen. Kwaliteit, ontspanning en beleving staat binnen de lessen centraal. De groepen bestaan uit maximaal 8 cursisten per keer maar ik sluit me bij elke individuele cursist, aan hun eigen wensen en behoefte, aan. De lessen worden gegeven in een ontspannen en gezellige sfeer, en tegelijkertijd zie ik dat de cursisten bij elke tekening steeds meer groeien in hun tekenvaardigheid.

Naast het lesgeven ben ik ook werkzaam als zelfstandig kunstenaar waarin ik uitsluitend de oude meesters, en hedendaagse kunstenaars die nog volgens de oude technieken werken, als groot voorbeeld zie.

Helaas wordt de klassieke kunst tegenwoordig steeds vaker ondergewaardeerd en overheerst de moderne kunst. In mijn academietijd is er ook weinig tot geen aandacht aan de oude meesters en hun technieken geschonken. Ik heb besloten om, na mijn academietijd, standvastig bij mijn eigen interesse te blijven en wil me daar graag verder in blijven ontwikkelen.

Mijn eigen werk is onder te verdelen in verschillend thema’s; studie’s van bloemstukken, landschappen en portretten. Deze zijn getekend naar de waarneming en volgens de Trois Crayon Techniek. In februari 2020 heb ik voor de eerste keer deelgenomen aan de Kunst en Antiekbeurs in Hasselt.